Vitello Tonnato (vițel în sos cu ton și capere)

Ingrediente

Ingrediente pentru 4 persoane:
Pentru carne:
600 g de pulpă sau mușchi de vițel
1 tijă de țelină
1 ceapă medie
1 morcov
1 pahar de vin alb sec
sare după gust

Pentru sos:
1 conservă de 240g de Rio Mare ton în ulei de măsline
2 gălbenușuri de ou
4 fileuri de anșoa în ulei
1 lingură de capere bine scurse murate în oțet
280ml de ulei de măsline
sucul de la jumătate de lămâie
sare și piper după gust.

Stampa Ricetta

Fă cunoscută rețeta ta

Spune-le prietenilor

Ton în ulei de măsline

Mai Multe

Preparare

    1. Pune 2 litri de apă la fiert, adaugă legumele curățate și tăiate în bucăți mari, vinul și carnea. Asezonează cu sare și lasă la fiert timp de 1 ½ ore, apoi lasă la răcit.

    2. Într-un castron sau blender amestecă gălbenușurile, un vârf de sare, piperul și un strop de suc de lămâie și amestecă bine toate ingredientele, la început mai încet, după care din ce în ce mai rapid, adăugând treptat uleiul de măsline. După ce sosul a început să se emulsifieze adaugă sucul de lămâie. Dacă maioneza „se brânzește”, pune un gălbenuș de ou într-un castron curat, amestecă cu putere și treptat, adăugând câte puțin din maioneza brânzită. Dacă te grăbești, poți folosi 250g de maioneză gata preparată. Când maioneza este gata adaugă tonul, fileurile de anșoa și caperele și amestecă toate ingredientele timp de un minut pentru a obține un sos cremos, fără cocoloașe.

    3. Dacă dorești un sos cu ton mai fin, poți adăuga câteva linguri din supa rece în care s-a gătit carnea. De asemenea, poți adăuga câteva bucăți din legumele gătite pentru supă, dar va trebui să dai din nou prin blender toate ingredientele.

    4. Scurge și feliază subțire carnea rece, aranjează feliile pe un platou. Toarnă deasupra sosul și lasă la rece cel puțin o oră, în așa fel încât aromele să se îmbine încet, după care poate fi servită.

Cel mai popular