Crochete de cartofi si ton cu crema de morcovi
Ingrediente
Ingrediente pentru 4 persoane
400 g morcovi
1 cățel de usturoi
800ml supă bază de legume
30ml oțet
1 lămâie verde
2 lingurițe de ulei de măsline
1 ardei iute
sare
Pentru crochete:
250 g cartofi
100g cartofi dulci
1 conservă de 240g de Rio Mare ton in ulei de măsline
2 ouă
250g pesmet
ghimbir proaspăt
sare și piper
pentru tușa finală D37
2 căței de usturoi
12 frunze de rucola
ulei de ardei iute
8ml ulei de măsline extra virgin
2 frunze de usutroi
400 g morcovi
1 cățel de usturoi
800ml supă bază de legume
30ml oțet
1 lămâie verde
2 lingurițe de ulei de măsline
1 ardei iute
sare
Pentru crochete:
250 g cartofi
100g cartofi dulci
1 conservă de 240g de Rio Mare ton in ulei de măsline
2 ouă
250g pesmet
ghimbir proaspăt
sare și piper
pentru tușa finală D37
2 căței de usturoi
12 frunze de rucola
ulei de ardei iute
8ml ulei de măsline extra virgin
2 frunze de usutroi
Stampa Ricetta
Preparare
1. Călește usturoiul cu tot cu coajă în ulei și adaugă morcovul tocat. Adaugă oțet, supă de legume și coaja de lămâie verde. Gătește la foc mic.
2. Scoate usturoiul și ardeiul iute, blendează compoziția și scurge-o printr-o sită fină. Fierbe cartofii, decojește-i și pisează-i piure. Adaugă tonul scurs, ghimbirul ras, sarea și piperul.
3. Folosește amestecul pentru a forma crochete. Dă-le prin ou bătut, prin pesmet și apoi prăjește în baie de ulei. Scurge crochetele și lasă-le la răcit.
4. În același ulei prăjește feliile subțiri de usturoi timp de câteva secunde. Servește crema în boluri separate, având crochetele în mijloc și garnisește cu felii de usturoi și cu câteva frunze de rucola.