Macrou la gratar cu piure de cartofi, ceapă roșie și mere caramelizate
Ingrediente
Ingrediente pentru 4 persoane
4 conserve de Rio Mare file de macrou la grătar în ulei de măsline extravirgin
500g de piure de cartofi
2 mere
2 cepe roșii mici
40ml ulei de măsline extravirgin
un fir de rozmarin
20g unt
2 lingurițe de zahăr
sare
piper negru
4 conserve de Rio Mare file de macrou la grătar în ulei de măsline extravirgin
500g de piure de cartofi
2 mere
2 cepe roșii mici
40ml ulei de măsline extravirgin
un fir de rozmarin
20g unt
2 lingurițe de zahăr
sare
piper negru
Stampa Ricetta
Preparare
1. Decojește merele, scoate sâmburele și apoi feliază-le. Taie cepele în felii subțiri.
2. Încinge ulei într-o tigaie non-aderentă, așază feliile de mere și rumenește-le la foc mare până capătă o culoare aurie; adaugă rozmarinul, ceapa, untul, asezonează cu zahăr, sare și mult piper și gătește la foc mediu până când ceapa devine transparentă.
3. Încălzește piureul, așază-l pe farfurii, pune deasupra fileurile de macrou la gratar, adaugă cepele și amestecul cu mere și servește imediat.