Paine de ton cu sos verde delicat
Ingrediente
2 conserve de 160g de Rio Mare ton în suc propriu
3 cartofi
2 linguri de Parmezan ras
2 ouă
o legătură mare de pătrunjel
3 fileuri de anșoa
1 lingură de capere
125 g de iaurt gros
30 g de ulei de măsline extravirgin
salată verde fragedă
sare
Stampa Ricetta
Preparare
1. Fierbe cartofii, decojește-i și pisează-i piure. Pune-i într-un castron, adaugă un ou, parmezanul și tonul bine scurs.
2. Încinge cuptorul la 200°C. Mărunțește tonul cu o furculiță și amestecă-l cu celelalte ingrediente pentru a obține un amestec cremos.
3. Toarnă amestecul pe o folie de aluminiu și rulează-l în formă de franzelă. Înfășoară franzela în folie, având grijă să fie bine împaturită la capete și introdu la cuptorul încins pentru 30 de minute.
4. Între timp, fierbe oul, apoi dă-l prin blender cu pătrunjelul, fileurile de anșoa, caperele, uleiul și puțină sare. Adaugă iaurtul și amestecă bine pentru a obține un sos gustos și delicat. Scoate franzela și las-o la răcit. Servește pe un pat de salată, cu o lingură de sos deasupra.