Salată de paste
Ingrediente
pentru 4 porții:
350g de paste scurte (fusilli sau penne)
1 conservă de 160g de Ton Rio Mare în Ulei de Măsline
150g de roșii cherry
150g mozzarella sau un alt tip de brânză proaspătă și tare
1 castravete de dimensiune medie
100g de rucola
20g măsline negre fără sâmburi
20g semințe pentru salată amestecate
50ml ulei de măsline extra virgin
sare și piper după gust.
350g de paste scurte (fusilli sau penne)
1 conservă de 160g de Ton Rio Mare în Ulei de Măsline
150g de roșii cherry
150g mozzarella sau un alt tip de brânză proaspătă și tare
1 castravete de dimensiune medie
100g de rucola
20g măsline negre fără sâmburi
20g semințe pentru salată amestecate
50ml ulei de măsline extra virgin
sare și piper după gust.
Stampa Ricetta
Preparare
1. Fierbeți o oală mare de apă, apoi adăugați o mână de sare, adăugați pastele și gătiți „al dente”
2. În timp ce se gătesc pastele, tăiați roșiile cherry în cuburi, tăiați brânza în cuburi, mărunțiți rucola, curățați și tăiați fin castravetele.
3. Plasați toate ingredientele într-un bol mare și adăugați tonul scurs și mărunțit, măslinele și apoi asezonați cu ulei de măsline. Asezonați cu mult piper proaspăt măcinat.
4. Scurgeți pastele, clătiți-le rapid în apă rece de la robinet pentru a opri procesul de gătire și scurgeți-le bine. Adăugați pastele peste ingredientele rămase, amestecați cu atenție, garnisiți cu semințele pentru salată și serviți.