Tarte flambè sau ton Alsacian și tartă cu ceapă

Ingrediente

pentru 4 porții
250g de făină
150ml de apă călduță
2 conserve de 160g de Ton Rio Mare în Ulei de Măsline
1 ceapă albă
200g de smântână
100g de cremă de brânză
50ml de ulei de măsline
sare și piper după gust

Stampa Ricetta

Fă cunoscută rețeta ta

Spune-le prietenilor

Ton în ulei de măsline

Mai Multe

Preparare

    1. Amestecați făina, sarea și uleiul într-un bol mediu. Amestecați lent în apă, folosind o furculiță, până când aluatul se încheagă. Dacă aluatul este prea lipicios, adăugați puțină făină.

    2. Frământați aluatul până când devine fin. Rulați aluatul într-o foaie foarte subțire. Puneți staniol în două tăvi și apoi puneți aluatul în tăvi.

    3. Încălziți cuptorul la 240°C. Tăiați fin ceapa, amestecați smântâna și brânza proaspătă într-un bol și asezonați cu puțină sare și piper din abundență.

    4. Împrăștiați amestecul de smântână pe aluat, puneți deasupra ceapă în mod uniform și gătiți la cuptor timp de aproximativ 10 minute. Cu două minute înainte ca tarta să fie gata, împrăștiați tonul mărunțit deasupra și continuați să gătiți până când tarta este gata.

Cel mai popular