Orecchiette cu Broccoli Rabe și ton cu ardei iute din Calabria

Ingrediente

pentru 4 porții
350g de orecchiette sau paste la alegerea dvs.
2 conserve de Ton Rio Mare cu Ardei Iute din Calabria
800g de broccoli
100g de roșii cherry dulci
2 felii de pâine mai veche
50ml de ulei de măsline extra virgin
1 cățel de usturoi
sare după gust

Stampa Ricetta

Fă cunoscută rețeta ta

Spune-le prietenilor

Ton în ulei de măsline cu ardei iute

Mai Multe

Preparare

    1. Fierbeți o oală mare cu apă sărată. Scoateți frunzele proaspete și florile din broccoli. Mărunțiți în bucăți mari și înjumătățiți roșiile cherry.

    2. Faceți sauté din cățelul de usturoi zdrobit în 30ml de ulei de măsline. Turnați broccoliul în apa fiartă și gătiți timp de 5 minute. Scurgeți broccoliul, păstrați apa și adăugați în tigaie cu ulei și usturoi. Adăugați roșiile cherry și gătiți timp de două minute până când aromele se absorb. Luați de pe foc.

    3. Fierbeți din nou apa în care s-a fiert broccoliul și adăugați orecchietti. În timp ce acestea se gătesc, prăjiți bucățile de pâine într-o tigaie non-aderentă cu restul de ulei de măsline până când devin aurii-maro.

    4. Puneți tigaia cu broccoliul la foc mediu și adăugați orecchiette cu puțină apă de gătit. Adăugați tonul cu ardeiul iute din Calabria și amestecați timp de două minute până când se combină bine. Stingeți focul, scoateți usturoiul, presărați bucățile de pâine prăjită și serviți.

Cel mai popular