Piure de fasole cu file de macrou la grătar și roșii cherry sote

Ingrediente

Ingrediente pentru 4 porții
4 x 120g Rio Mare File de Macrou la Grătar în Ulei de Măsline Extra Virgin
250g fasole de fava decojită
150 g roșii
1 frunză de laur
1 cățel de usturoi
50ml ulei de măsline extra virgin
puțin oregano
sare și piper după gust
câteva frunze de busuioc

Stampa Ricetta

Fă cunoscută rețeta ta

Spune-le prietenilor

Preparare

    1. Spălați fasolea într-un bol cu multă apă, scurgeți-o bine și așezați-o într-un vas cu frunza de laur. Umpleți o oală cu apă (suficient pentru a acoperi fasolea) și fierbeți. Scoateți spuma de la suprafața apei clocotite și gătiți la foc mic timp de cel puțin o oră.

    2. Prăjiți rapid usturoiul feliat într-o tigaie cu uleiul de măsline până se rumenește. Adăugați roșiile cherry tăiate în jumătate și prăjiți bine câteva minute. Condimentați cu sare, busuioc și oregano. Luați de la foc și puneți deoparte.

    3. Îndepărtați boabele de fava care aproape s-au dezintegrat și bateți bine cu o furculiță. Condimentați cu sare.

    4. Aranjați piureul de fasole fava pe patru farfurii individuale, adăugați fileurile de macrou la grătar, adăugați puneți deasupra roșiile cherry și presărați puțin piper proaspăt măcinat.

Cel mai popular