Roșii umplute cu orez și ton cu ardei iute
Ingrediente
2 x 80g Ton Rio Mare cu Ardei Iute din Calabria
8 roșii
200 g orez
40 g brânză Pecorino
1 cățel de usturoi
o mână de busuioc
o legătură mică de pătrunjel
câteva frunze de mentă
puțin oregano
40 g ulei de măsline extra virgin
sare după gust
Stampa Ricetta
Preparare
1. Spălați roșiile, tăiați partea de deasupra și puneți deoparte. Scoateți carnea, condimentați cu sare și întoarceți roșiile scobite pentru a le scurge.
2. Pre-încălziți cuptorul la 200°C. Gătiți orezul într-un vas mare cu apă clocotită „al dente” și scurgeți
3. Prăjiți sote cățelul de usturoi tăiat în jumătate într-o tigaie cu uleiul de măsline. Adăugați roșiile tăiate mare și gătiți câteva minute.
4. Tocați toate ierburile proaspete, adăugați roșiile gătite și condimentați cu sare. Adăugați oregano, tonul scurs și orezul și amestecați bine.
5. Umpleți roșiile cu amestecul, adăugați brânza Pecorino dată prin răzătoare și puneți deasupra partea de sus a roșiilor. Asezonați cu ulei și gătiți în cuptorul încins timp de aproximativ 15 minute.