Ton cu sparanghel, portocale și migdale
Ingrediente
2 x 160g Ton Rio Mare în Ulei de Măsline
2 ouă
800g sparanghel
1 portocală
1 ceapă roșie mică
40ml ulei de măsline extravirgin
20g migdale în coajă
sare și piper după gust
Stampa Ricetta
Preparare
1. Curățați sparanghelul și îndepărtați partea de jos lemnoasă. Gătiți într-o oala cu apă clocotită cu sare timp de aproximativ 20 de minute. Fierbeți ouăle până devin tari într-un vas mic cu apă, calculând opt minute din momentul în care apa începe să fiarbă.
2. Îndepărtați câteva fâșii de coajă de pe portocală, asigurându-vă că scoateți miezul. Curățați portocalele până obțineți doar miezul îndepărtând membrana exterioară împărțind în bucăți.
3. Tăiați migdalele în bucăți mari, curățați ouăle fierte tari și tăiați-le în bucăți mici. Feliați fin ceapa.
4. Tăiați sparanghelul în jumătate pe lungime și aranjați pe patru farfurii separate. Puneți deasupra tonul mărunțit scurs, adăugați portocala, ouăle fierte tari și ceapa feliată. Garnisiți cu migdalele și coaja și asezonați-le cu ulei și piper negru din abundență.