Sandvișuri calde cu ton
Ingrediente
240g Rio Mare în ulei de măsline
8 felii de pâine
160g cheddar sau brânză Emmental
1 tulpină de țelină - o crenguță de pătrunjel
1 roșie tare
1/4 ceapă roșie
3 linguri de maioneză
1 lingură de muștar
30g unt
sare și piper după gust
Stampa Ricetta
Preparare
1. Tocați mărunt țelina, ceapa și pătrunjelul și puneți-le într-un castron. Adăugați tonul scurs, maioneza și muștarul și amestecați bine cu o furculiță. Condimentați cu un praf de sare și piper.
2. Folosiți o răzătoare cu găuri mari pentru a rade brânza. Tăiați roșia în felii subțiri, ungeți cu unt o parte a feliilor de pâine și puneți-le pe o foaie de hârtie pergament cu partea cu unt în jos.
3. Încălziți o tigaie mare antiaderentă și prăjiți cele patru felii de pâine cu partea cu unt în jos. Puneți peste ele puțină brânză, amestecul de ton, feliile de roșii și din nou brânză. La final puneți cele patru felii de pâine rămase, asigurându-vă că partea cu unt este orientată în sus.
4. Așezați ușor sandvișurile în tigaie. Se rumenesc bine mai întâi pe o parte și apoi pe cealaltă. Apăsați ușor cu o spatulă până când brânza se topește. După ce sunt gata, tăiați în jumătate și serviți imediat.