Omletă cu ton și ceapă
Ingrediente
320g Rio Mare în ulei de măsline
5 ouă
2 cepe albe dulci sau 3 cepe de primăvară
un buchețel mic de pătrunjel
2 linguri de parmezan ras
1 frunză de dafin
50ml ulei de măsline extravirgin
sare și piper după gust
Stampa Ricetta
Preparare
1. Spălați și tăiați mărunt ceapa. Așezați într-o tigaie antiaderentă cu frunza de dafin, 30ml ulei de măsline și un praf de sare și piper. Acoperiți cu un capac și gătiți la foc mediu, amestecând des, până când devine moale și transparentă, dar nu se rumenește.
2. Tocați pătrunjelul și scoateți frunza de dafin din ceapă. Bateți ouăle într-un castron cu parmezanul și un praf de sare.
3. Adăugați la ouă tonul bine scurs, pătrunjelul și ceapa.
4. Încălziți un strop de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă cu diametru de 24 cm. Când tigaia este fierbinte, adăugați amestecul de ou bătut și amestecați ușor cu o furculiță, astfel încât să se gătească uniform. Când amestecul pare întărit, întoarceți și gătiți pe cealaltă parte, acoperindu-l cu un capac, dacă este necesar.