Bulgur și salată de ton
Ingrediente
pentru 4 porții
200g grâu bulgur
3 x conserve de 80g de Ton Rio Mare în Ulei de Măsline
2 tulpini de țelină
½ ceapă roșie
½ ardei gras galben
o mână de țelină nouă
o mână de frunze de mentă
2 roșii coapte tari
sucul de la ½ de lămâie
50ml de ulei de măsline extra virgin
1 ardei iute - sare după gust
200g grâu bulgur
3 x conserve de 80g de Ton Rio Mare în Ulei de Măsline
2 tulpini de țelină
½ ceapă roșie
½ ardei gras galben
o mână de țelină nouă
o mână de frunze de mentă
2 roșii coapte tari
sucul de la ½ de lămâie
50ml de ulei de măsline extra virgin
1 ardei iute - sare după gust
Stampa Ricetta
Preparare
1. Puneți grâul bulgur într-o oală, turnați 1 cană de apă și puțină sare și fierbeți. Gătiți până când s-a evaporat apa, luați de pe foc și lăsați să se răcească. Asezonați cu uleiul de măsline, sucul de lămâie și ardeiul iute tăiat în bucăți fine.
2. Curățați și tăiați cuburi roșiile cherry curățate de coajă. Mărunțiți ceapa, ardeiul, țelina și menta și împărțiți pătrunjelul în porțiuni mici.
3. Adăugați tonul mărunțit la grâul bulgur și puneți deasupra legumele și ierburile aromatice. Amestecați cu atenție, serviți și bucurați-vă de această rețetă proaspătă și aromată.