Crochete de orez, umplute cu fâșii de ton si mozzarella
Ingrediente
300g de orez
1 ceapă
1 l de supă bază
40ml de ulei de măsline
200g de mozzarella
1 conserva de 160g de Rio Mare Ton in ulei de măsline
2 ouă
150g de roșie pulpă
puțin oregano
ulei de prăjit
făină
pesmet
sare
Stampa Ricetta
Preparare
1. Feliază ceapa și călește-o în ulei de măsline. Adaugă 100g de pulpă de roșii și puțin oregano. Apoi adaugă orezul și lasă la marinat. Adaugă supa puțin câte puțin și amestecă încontinuu până se obține un orez puțin uscat. Ia de pe foc și adaugă un ou. Toarnă orezul pe un tocător mare de lemn și lasă-l la răcit.
2. Scurge tonul, pune-l într-un bol. Adaugă mozzarella tocată și restul de pulpă de roșii.
3. Ia în căușul palmei o lingură de orez rece și adaugă o bucată mică din amestecul de ton și mozzarella. Formează o biluță cu amestecul ca umplutură. Repetă operațiunea până când folosești toate ingredientele. Bate celălalt ou cu puțină sare.
4. Dă crochetele de orez prin făină, prin ou bătut și apoi prin pesmet. Prăjește-le în baie de ulei până când devin crocante și rumenite. Servește-le fierbinți.
O masă pe cinste!
La final, poți consuma un fruct.