Crostini savuroase cu pastă de ton și năut
Ingrediente
Ingrediente pentru 4 persoane
200 g de năut fiert
1 cățel de usturoi
un fir de pătrunjel
sare de mare
piper negru
ulei de măsline extravirgin
1 lămâie organică
2 conserve de 80g de Rio Mare Ton în ulei de măsline
câteva frunze de busuioc proaspăt
câteva fire de rozmarin proaspăt
200 g de baghetă de pâine
cimbru proaspăt pentru ornat
200 g de năut fiert
1 cățel de usturoi
un fir de pătrunjel
sare de mare
piper negru
ulei de măsline extravirgin
1 lămâie organică
2 conserve de 80g de Rio Mare Ton în ulei de măsline
câteva frunze de busuioc proaspăt
câteva fire de rozmarin proaspăt
200 g de baghetă de pâine
cimbru proaspăt pentru ornat
Stampa Ricetta
Preparare
1. Amestecă foarte bine într-un blender năutul împreună cu usturoiul, câteva fire de rozmarin, câteva fire de pătrunjel, sarea, sucul de la jumătate de lămâie și două linguri de ulei de măsline.
2. După ce s-a obținut o pastă cremoasă, asezonează cu puțin piper negru proaspăt măcinat. Scurge tonul, taie-l bucățele și amestecă-l cu coaja de lămâie și cu busuiocul tocat.
3. Taie bagheta felii. Rumenește feliile deasupra unui grill încins.
4. Întinde pasta de năut pe feliile de baghetă, așezând bucățele de ton pe fiecare felie și garnisește cu fire de cimbru și cu coajă de lămâie rasă.