Dovlecel umplut cu ton
Ingrediente
pentru 4 porții
6 dovlecei medii, cu formă regulată
240g ton Rio Mare cu ardei iute
1 ceapă galbenă medie
50g parmezan ras
un buchețel de pătrunjel și maghiran
40ml ulei de măsline extravirgin
sare după gust
6 dovlecei medii, cu formă regulată
240g ton Rio Mare cu ardei iute
1 ceapă galbenă medie
50g parmezan ras
un buchețel de pătrunjel și maghiran
40ml ulei de măsline extravirgin
sare după gust
Stampa Ricetta
Preparare
1. Gătiți dovleceii întregi în apă cu sare, calculând aproximativ 12 minute din momentul în care apa începe să fiarbă. Îndepărtați capetele și tăiați-i în jumătate pe lungime. Scoateți cu lingura pulpa și semințele și pasați-le bine.
2. Sotați ceapa tocata ușor într-o tigaie mică cu uleiul de măsline până devine aurie. Adăugați pulpa dovleceilor, lăsați-o să absoarbă aromele câteva minute și apoi dați-o jos de pe foc. Pasați ușor pulpa dovlecelului cu o furculiță, adăugați tonul scurs, fulgi, pătrunjelul și parmezanul ras și amestecați bine.
3. Umpleți cojile de dovlecei cu amestecul și coaceți-le gratinate în cuptorul încins timp de aproximativ zece minute.