Focaccia umpluta cu ton, preparat sauté cu roșii cherry și dovlecei la grătar

Ingrediente

pentru 4 porții
1 focaccia de grosime medie, rotundă sau pătrată, sau mai multe focaccia mici
2 conserve de 160g de Ton Rio Mare în Ulei de Măsline
100g de roșii cherry
100g dovlecei la grătar
200g mozzarella
30ml de ulei de măsline extra virgin
1 cățel de usturoi
puțin oregano
sare și piper după gust

Stampa Ricetta

Fă cunoscută rețeta ta

Spune-le prietenilor

Ton în ulei de măsline

Mai Multe

Preparare

    1. Pre-încălziți cuptorul la 200°C. Tăiați în jumătate roșiile cherry, faceți sauté din usturoiul zdrobit și uleiul de măsline într-o tigaie non-aderentă mică și adăugați roșiile cherry când usturoiul începe să devină auriu-maro. Asezonați cu sare, piper și puțin oregano și gătiți timp de 6 minute la foc mare. Scoateți usturoiul.

    2. Tăiați focaccia în jumătate pe orizontală și umpleți cu mozzarella feliată, roșiile și sucul lor, dovleceii și tonul mărunțit.

    3. Coaceți focaccia în cuptor timp de maxim 5 minute până când devine crocantă și mozzarella este ușor topită. Tăiați în bucăți și serviți fierbinte.

Cel mai popular