Maccheroni cu ton, broccoli, brânză provolone și măsline
Ingrediente
2 conserve de 80g de Ton Rio Mare cu Ardei Iute din Calabria
350g de maccheroni
500g de broccoli
1 ceapă
1 cățel de usturoi
30g de măsline negre fără sâmburi
20g de semințe de pin
20g de stafide
40g de brânză provolone maturată
40ml de ulei de măsline extra virgin
sare după gust
Stampa Ricetta
Preparare
1. Fierbeți o oală mare cu apă și adăugați sare. Înmuiați stafidele în apă călduță.
2. Împărțiți broccoliul în mănunchiuri și tăiați tulpina în cuburi. Turnați broccoliul în apa fiartă și gătiți timp de 10 minute. Scurgeți broccoliul într-o lingură cu găuri și puneți-l deoparte. Gătiți pastele în apa în care ați fiert broccoliul.
3. În timp ce se gătesc pastele, faceți sauté din cățelul de usturoi tăiat fin într-o tigaie mare cu uleiul de măsline. Adăugați ceapa tăiată, măslinele, semințele de pin și stafidele înmuiate. Faceți sauté timp de câteva minute, adăugați broccoliul și gătiți la foc mare timp de câteva minute până când toate aromele sunt absorbite. Adăugați pastele gătite și scurse. Dați brânza printr-o răzătoare cu orificii mari, presărați-o peste paste si serviți.