Orez cu legume dulci și acrișoare și macrou la grătar
Ingrediente
pentru 4 porții
480g macrou Rio Mare la ulei de măsline extra virgin
200g orez basmati
2 dovlecei
2 morcovi
1 ceapă roșie
1 ardei gras galben
50ml ulei de măsline extra virgin
câteva crenguțe de cimbru
sare și piper după gust
480g macrou Rio Mare la ulei de măsline extra virgin
200g orez basmati
2 dovlecei
2 morcovi
1 ceapă roșie
1 ardei gras galben
50ml ulei de măsline extra virgin
câteva crenguțe de cimbru
sare și piper după gust
Stampa Ricetta
Preparare
1. Fierbeți apă într-o oală de apă de dimensiuni medii și adăugați sare când apa atinge punctul de fierbere. Se toarnă orezul, se fierbe până este gata și apoi se scurge.
2. Între timp, tăiați toate legumele curățate și spălate în bucăți mici. Căliți legumele într-o tigaie antiaderentă cu uleiul de măsline și crenguțele de cimbru, întorcându-se des până devin aurii și fragede. Se condimentează cu sare și piper, se adaugă orezul gătit și se amestecă pe foc timp de un minut.
3. Adăugați peste orezul fierbinte fileurile de macrou la grătar și garnisiți cu puțin cimbru proaspăt.