Orez cu ton și condimente

Ingrediente

pentru 4 porții
200g de orez Basmati
3 conserve de 80g de Ton Rio Mare în Ulei de Măsline
2 morcovi
1 vânătă
200g de năut fiert
2 linguri de turmeric
½ de lingură de chimion
20g semințe de pin
50ml de ulei de măsline
piper Cayenne din abundență
o mână de coriandru
sare după gust

Stampa Ricetta

Fă cunoscută rețeta ta

Spune-le prietenilor

Ton în ulei de măsline

Mai Multe

Preparare

    1. Tăiați vânăta în bucăți și dați morcovii printr-o răzătoare cu orificii mari. Faceți sote din legume în uleiul de măsline într-o tigaie mare. Asezonați cu sare, adăugați semințele de pin și năutul și prăjiți până devin aurii.

    2. Spălați și scurgeți orezul. Turnați orezul într-o oală, acoperiți cu o cană cu apă și puțină sare și gătiți până când se absoarbe apa.

    3. Adăugați orezul gătit la legume, asezonați cu turmeric, chimion și piper măcinat din abundență și amestecați la foc mic câteva minute. Luați de pe foc, adăugați tonul scurs și mărunțit și garnisiți cu coriandru mărunțit.

Cel mai popular