Pâine friselle cu roșii cherry broccoli și ton
Ingrediente
2 conserve de 80g Rio Mare Ton în ulei de măsline
4 pâini friselle
12 roșii cherry
300 g de broccoli curățat
1 fir de oregano proaspăt
oțet
ulei de măsline extravirgin
sare după gust
Stampa Ricetta
Preparare
1. Într-un bol amestecă 2 linguri de apă, 1 lingură de oțet, un strop de ulei de măsline și un vârf de sare. Așază pâinea friselle pe un platou, stropește cu acest amestec și las-o să se înmoaie.
2. Taie roșiile cherry în jumătate, pune-le într-un castron și asezonează-le cu ulei de măsline, sare și câteva fire de oregano. Lasă-le la marinat până când sunt gata de a fi folosite.
3. Verifică dacă ai îndepărtat tijele groase de rapini. Taie brocoli în bucățele și înăbușă bucățile timp de 5-6 minute într-o oală mare cu apă sărată clocotită. Scurge-le, și adaugă sare și ulei de măsline. Lasă-le să se răcească.
4. Ornează pâinicile friselle cu bucățile de brocoli, roșiile cherry și cu bucățele de ton Rio Mare în ulei de măsline. Adaugă marinada de roșii.