Paste cu ton, ceapă verde și pâine bucățele
Ingrediente
Ingrediente pentru 4 persoane
2 conserve de 80g Rio Mare Ton în ulei de măsline cu ardei iute
350g de paste
4 cepe verzi
o felie de pâine nu foarte proaspătă
o crenguță de cimbru
50ml ulei de măsline extra-virgin
300g roșii cherry
sare
2 conserve de 80g Rio Mare Ton în ulei de măsline cu ardei iute
350g de paste
4 cepe verzi
o felie de pâine nu foarte proaspătă
o crenguță de cimbru
50ml ulei de măsline extra-virgin
300g roșii cherry
sare
Stampa Ricetta
Preparare
1. Taie ceapa verde în felii subțiri și călește-o într-o tigaie non-aderentă împreună cu 30ml de ulei și puțină sare, adaugă puțină apă și lasă pe foc mic timp de zece minute. Apoi scoate ceapa din tigaie și folosește aceeași tigaie pentru a căli roșiile tăiate pe jumătate în sucul rămas, amestecând periodic.
2. Pune o oală mare cu apă la fiert și fierbe pastele.
3. În timp ce pastele se fierb, taie pâinea în bucăți mai mari, rumenește-le în tigaie, adaugă cimbru și uleiul rămas.
4. Scurge pastele, asezonează cu ceapă, roșii și ton în sos chilli. Amestecă totul foarte bine și presară deasupra bucățile de pâine rumenite și cimbrul.