Pate din ton de casă
Ingrediente
pentru 4 porții
2 conserve de 80g de Ton Rio Mare în Ulei de Măsline
100g ricotta
100g unt
1 lingură de capere
4 file-uri de anșoa în ulei sau 1 lingură de pastă de anșoa
Lângă pate:
pâine neagră
1 lămâie necerată
1 legătură de pătrunjel
1/2 de cățel de usturoi
2 conserve de 80g de Ton Rio Mare în Ulei de Măsline
100g ricotta
100g unt
1 lingură de capere
4 file-uri de anșoa în ulei sau 1 lingură de pastă de anșoa
Lângă pate:
pâine neagră
1 lămâie necerată
1 legătură de pătrunjel
1/2 de cățel de usturoi
Stampa Ricetta
Preparare
1. Scurgeți tonul și puneți-l într-un bol cu ricotta, untul tăiat în cuburi, file-urile de anșoa și caperele. Amestecați bine aceste ingrediente pentru a obține o textură fină și cremoasă.
2. Puneți amestecul într-o terină și lăsați-l la rece aproximativ 1 oră înainte de servire.
3. Tăiați fin usturoiul, pătrunjelul și coaja lămâii dată prin răzătoare. Tăiați felii pâinea și prăjiți-o ușor. Puneți pate-ul pe feliile de pâine prăjită și garnisiți cu usturoiul mărunțit, coaja de lămâie și pătrunjelul.