Salată panzanella cu ton

Ingrediente

Ingrediente pentru 4 persoane
1 franzelă de pâine de țară, veche de o zi
2 roșii feliate subțire
1 ceapă albă, feliată subțire
4 ridichi feliate subțire
1 tijă de țelină feliată subțire
1 mână de busuioc rupt, și ceva în plus pentru ornat
sare și piper
2 linguri de oțet de vin roșu
4 linguri de ulei de măsline extravirgin
2 conserve de 160g Rio Mare Ton in suc propriu, scurs.

Stampa Ricetta

Fă cunoscută rețeta ta

Spune-le prietenilor

Ton în suc propriu

Mai Multe

Preparare

    1. Feliază pâinea și înmoaie feliile în apă rece pentru câteva minute. Apoi, scurge apa, stoarce pâinea și fărâmițeaz-o. Într-un castron mare, amestecă roșiile cu ceapă, ridichi, țelină și busuioc. Adaugă pâinea.

    2. Asezonează cu sare, piper, ulei și oțet de vin roșu. Amestecă bine.

    3. Adaugă tonul bucățele și amestecă. Ornează cu busuioc și servește.

    Istoric:

    Panzanella este un fel de mâncare tipic pentru verile din Toscana și Centrul Italiei. Rețeta originală era cu pâine veche de o zi înmuiată în apă, castravete, ceapă roșie și busuioc, stropite cu mult ulei de măsline extravirgin, oțet și sare. În zilele noastre este preparată adesea cu roșii crude, măsline și, cum e cazul și în rețeta aceasta, cu ton.

Cel mai popular