Sos Tonnata
Ingrediente
2 conserve de 160g de Ton Rio Mare în Ulei de Măsline
4 file-uri de anșoa în ulei
1 lingură de capere în oțet
1 ou
180ml de ulei de măsline
1 lingură de suc de lămâie
sare după gust
Stampa Ricetta
Preparare
1. Maioneza ar trebui să fie pregatită doar cu gălbenușul de la un ou, dar dacă folosiți un robot, este recomandat să folosiți și albușul, pentru a fi mai stabilă.
2. Combinați oul cu puțină sare în robot. Adăugați câteva picături de ulei de măsline, porniți robotul și puneți câte puțin din uleiul de măslin rămas până când maioneza se emulsionează. Acest proces va dura mai puțin de un minut. Adăugați sucul de lămâie. Dacă vă grăbiți, folosiți maioneză pregătită pentru utilizare de 200g.
3. Când maioneza este gata, adăugați tonul bine scurs, caperele și anșoa și amestecați până când sosul este fin și cremos.
4. Puteți servi sosul tonnata pe pâine, sau cu roșii, ouă fierte tare sau legume. Dacă folosiți acest sos pentru a prepara vitello tonnato, sugerăm să faceți compoziția mai fluidă adăugând câteva linguri din apa rece în care ați fiert carnea.