Spaghetti alla carbonara cu ton si dovlecei
Ingrediente
Ingrediente pentru 4 persoane
350g de spaghetti
160g de Rio Mare Ton in ulei de măsline
3 dovlecei
2 gălbenușuri și 1 ou întreg
4 linguri de smântână
1 linguriță de Parmezan ras
40g de ulei de măsline extravirgin
sare
piper negru din belșug
350g de spaghetti
160g de Rio Mare Ton in ulei de măsline
3 dovlecei
2 gălbenușuri și 1 ou întreg
4 linguri de smântână
1 linguriță de Parmezan ras
40g de ulei de măsline extravirgin
sare
piper negru din belșug
Stampa Ricetta
Preparare
1. Pune o oală mare cu apă la fiert și adaugă sare când dă în clocot.
2. Taie dovleceii în felii și rumenește-i într-o tigaie cu ulei de măsline extra virgin și puțină sare.
3. Adaugă pastele în apa clocotită și gătește-le al dente.
4. Bate ouăle într-un castron, împreună cu smântâna și Parmezanul. Apoi adaugă dovleceii fierbinți și tonul scurs, urmat de pastele scurse. Amestecă bine până pastele absorb din sos.
5. Asezonează cu piper proaspăt măcinat și servește imediat.
Sfat:
Adaugă peste paste puțin busuioc rupt cu mâna.