Spaghetti alla carbonara cu ton și praz


Ingrediente
pentru 4 porții
2 conserve de 80g de Ton Rio Mare în Ulei de Măsline
350g de spaghete
2 tulpini de praz
2 gălbenușuri de ou și 1 ou întreg
2 linguri de brânză Parmezan la grătar
50ml de ulei de măsline
1 legătură de pătrunjel
sare și piper după gust
2 conserve de 80g de Ton Rio Mare în Ulei de Măsline
350g de spaghete
2 tulpini de praz
2 gălbenușuri de ou și 1 ou întreg
2 linguri de brânză Parmezan la grătar
50ml de ulei de măsline
1 legătură de pătrunjel
sare și piper după gust
Stampa Ricetta

Preparare
1. Fierbeți o oală de apă, adăugați sare și gătiți spaghetele al dente.
2. În timp ce se gătesc pastele, spălați și tăiați prazul în felii subțiri. Faceți sauté din praz într-o tigaie non-aderentă cu uleiul de măsline până când devine auriu-maro și asezonați cu sare.
3. Combinați gălbenușurile de ou, oul întreg și brânza Parmezan într-un bol și bateți bine cu telul. Adăugați puțină apă în care s-au fiert pastele și continuați să bateți cu telul pentru a obține o textură cremoasă.
4. Turnați pastele fierbinți și aruncați-le în sus bine până când pastele au absorbit toate aromele din sos. Garnisiți prazul fierbinte și tonul scurs.
5. Adaugati piper negru și pătrunjelul mărunțit.